• Kadim Şehir Kudüs - Arzın Arşa Kavuştuğu Yer
KATEGORİLER

KATEGORİLER

KATEGORİDEKİ MADDELER

    Yararlı Bilgiler

    Bu yazımızda, Filistin'i ziyaret etmeden önce bilinmesi gereken temel ihtiyaçlar hakkında pratik bilgiler vermeye çalışacağız. İklim, para birimi, çalışma saatleri ve daha fazlası.
    Filistin, Afrika ile Orta Doğu'nun kesişme noktasında, Akdeniz in doğu kıyısı ile Ürdün Nehri arasında yer almaktadır. Bugün Filistin, konforlu konaklama imkânı, güzel restoranlar, galeriler, benzersiz el sanatları ve sayısız arkeolojik ve dini yapıya ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyor.
    Filistin, iki meclisli yasama sistemine sahip bir Parlamenter demokrasi tarafından yönetilmektedir. Cumhurbaşkanı, her yedi yılda bir seçilir ve Başbakan aynı zamanda Hükümet Başkanıdır. Halen Cumhurbaşkanlığı görevini Mahmud Abbas yürütmektedir.

    Rahat kıyafet giymek seyahat ederken her zaman avantajlıdır. Ayrıca Filistin'de birçok dini mekânını ziyaret edeceğiniz için mekânının saygınlığına uygun ve mekânı kullananların rahatsız olmayacağı kıyafetler tercih etmeniz uygun olacaktır.
    Filistinli doktorlar genellikle iyi eğitimli ve yeteneklidir. Otel personeli gerekirse sizin için bir doktora veya hastaneye başvurabilir. Eczaneler ana şehirlere yayılmıştır ve ilaçlar ucuzdur.
    Son olarak, Filistin'in ziyaretçilere sunacağı çok şey var. Üç semavi inanca ev sahipliği yapan Kudüs başta olmak üzere Filistin’in her karış toprağında ilginizi çekecek bir şeyler görebilirsiniz

    Filistin Tarihine Kısa Bir Bakış
    Filistin, dünyadaki en şaşırtıcı yerlerden biridir. Hz. Muhammed (s.a.s.), Hz. İsa (as) ve Hz. Davud (as) dâhil olmak üzere birçok peygamber bu topraklara ayak basmıştır.

    Unutulmaz Filistin ziyaretine başlamadan önce, biraz zaman ayırın ve bölgeyi araştırmanızı öneririz. Kudüs, Eriha, el Halil, Ramallah ve Gazze dâhil olmak üzere Filistin'deki çeşitli şehirlerin tarihi hakkında bilgi edinin. Bu değerli bilgiler gezinize renk katacak ve daha heyecanlı hale getirecektir.

    İnsanlar genellikle Beytüllahim'i İsa Mesih'in doğumu ve Doğuş Kilisesi ile ilişkilendirir, ancak kasabada keşfedilecek çok şey vardır. Beytüllahim zeytin ağacı, meyveler, hamur işleri, cam sanatı ve çok daha fazlası dâhil olmak üzere çeşitli ürünler satan her türden dükkânlarla hayat dolu bir şehirdir.Ayrıca Beytüllahim' de Addar Kültür ve Konferans Merkezi ve Bethlehem Barış Merkezide görülebilecek yerler listesinde yer alır.

    El Halile gittiğinizde Hz. İbrahim’in oraya defnedildiğini ve Hz. Davud’un (as) hüküm sürmeden önce bu bölgeyi yönettiğini öğreneceksiniz.


    Takas kültürü
    Filistin'de seyahat ederken, ziyaretçilerin mal takası ile alışveriş yapabilecekleri çeşitli yerler vardır bunu tecrübe etmek ziyaretçilerin genellikle çok hoşuna gider. Uzlaşma, her iki tarafı da tatmin eden bir fiyat için takas etmede bulunur. Takas kültürüne alışmak biraz zaman alabilir, ancak turistler mal alıp satarken tarihteki en eski yöntemi tercih ettiklerinden dolayı Filistin'deki kültürünü zenginleştiren bir unsur oluyor.
    Genel olarak esnaflar Amerikan doları olarak kâğıt para kabul ediyorlar fakat bozuk parayı çevirmesi zor olduğundan tercih etmeyebiliyorlar. Her seyahatte olduğu gibi bu seyahatinizde de seyahat sigortası yaptırmayı unutmayın. Nereden seyahat ettiğinize bağlı olarak, sağlayıcınızdan Filistin'deyken herhangi bir ek teminata ihtiyacınız olup olmadığını veya politikanızı geçersiz kılacak herhangi bir şey olup olmadığını öğrenenin.

    Kıyafet tavsiyesi
    Filistin'de çok fazla dini mekân olduğundan ve bu dini inançlara bağlı olan çok sayıda insan olduğu için uygunsuz kıyafetler giymemeniz gerekmektedir. Ayrıca kutsal mekânlara girmek için oralara uygun kıyafetler gerektiğini unutmayın. Her din kutsallığı kendine özgü bakış açısıyla görür. Camiyi ziyaret ederken ayakkabılar çıkarılmalı. Bir Hıristiyan kilisesini ziyaret ederken, kişinin şapkasını çıkarması gerekir. Bir Yahudi kutsal alanını ziyaret ederken, erkekler başlarını örtmelidir. Bu tür dini mekânları ziyaret ederken, bu kurallardan dolayı hayal kırıklığına uğramayın, ancak her dinin kutsal mekânlarına saygı gösterilmesini istediğini unutmayın.
    Filistin'e seyahat, ömür boyu sürecek anılarla unutulmaz bir deneyimdir. Bu ipuçlarını akılda tutmak, dünyanın bu harika bölgesindeki genel ziyareti artıracaktır. Filistin, insanların ziyaret etmesi için harika bir yerdir.

    Çalışma Saatleri ve Ulusal Tatiller
    Filistin'de seyahat ederken mesai saatlerini ve ulusal bayramları not etmek önemlidir.
    Cuma günleri Doğu Kudüs, Gazze Şeridi ve Batı Şeria gibi Müslümanların çoğunlukta olduğu bölgeler tüm gün kapalıdır. Pazar günleri, esas olarak Kudüs'ün Eski Şehri, Beytüllahim ve Ramallah bölgelerinde yoğunlaşan Hıristiyan işletmelerinin resmitatil günleridir. Cumartesi günü, tüm İsrail mağazaları, ofisleri ve eğlence mekânları kapalıdır. Cumartesi günü Yahudi şabattatili, Cuma günü günbatımında başlar ve Cumartesi günbatımında sona erer. Standart alışveriş saatleri pazartesiden perşembeye 08.00 - 13.00 ve 16.00 - 19.00 arasıdır

    Telekomünikasyon

    Filistin telekomünikasyon endüstrisi oldukça gelişmiş, verimli ve güvenilirdir. Şu anda Filistin'de faaliyet gösteren tek telekomünikasyon şirketi olan PalTel, Filistin topluluklarında en son teknoloji ve gelişmiş hizmetler sunmaktadır.
    Umumi Telefonlar:
    Genel kartla çalışan telefonlar, Filistin'deki büyük şehirlerin, kasabaların ve turistik yerlerin çoğunda bulunabilir ve arama kartlarının çoğu süpermarket ve yerel marketten satın alınması kolaydır.
    İnternet Hizmetleri: İnternet bağlantısı ve internet kafeler, Filistin deki bütün gelişmiş kasaba ve şehirlerde bulunur. Bazı oteller ayrıca ziyaretçiler için kablosuz hızlı internet bağlantısı sunar.
    Cep telefonu hizmetleri: Filistin'de çalışan iki dünya standartlarında mobil operatör var. 059 ön ekiyle Jawwal Mobile (www.jawwal.ps). İkinci mobil operatör 056 ön ekli WataniyaMobile'dir (www.wataniya.ps).


    Yerel Arama Kodları ve Acil Durum Numaraları:
    Kudüs 02
    Beytüllahim 02
    Ramallah 02
    BeitSahour 02
    BeitJala 02
    El Halil 02
    Eriha 02
    Cenin 04
    Qalqilya 04
    Gazze Şehri 08
    Nablus 09
    Tulkarem 09


    İklim
    Filistin iklimi yılın her zamanında uygundur. Kışın, Eriha favori bir tatil beldesidir ve Kudüs güneşli günlerde kışın bile sıcak olabilir. Kışlar soğuk, yağışlı geçebilir ve bazı bölgelerde kar ihtimali olabilir. Yazın ise hava ısındığından insanlar serinlemek için yüksek ve kuru yerlere gitmeye çalışır. Ramallah ve Kuzey Batı Şeria, yazın hem yerli halkın hem de yabancıların tercihidir. Bahar mevsimi ise hava oldukça ılıman ve güzel olduğundan gezmek için en uygun zamandır.
    Ortalama sıcaklıklar kışın 10-18 ° C, yazın 27-35 ° C arasında değişmektedir.

    İklim Tablosu
    Rakamlar Santigrat derece cinsinden sıcaklığı ifade etmektedir.
    (Kudüs, Beytullahim, Hebron, Jericho, Nablus, Ramallah ve Gazze)
    Ocak 10 11 9 20 10 9 16
    Şub 14 12 22 13 13 19
    Mart 16 15 25 15 15 20
    Nisan 19 21 20 32 19 20 22
    Mayıs 25 24 34 25 24 25
    Haziran 27 26 37 25 25 28
    Temmuz 29 28 39 29 28 30
    Ağu 30 28 39 28 27 30
    Eyl 28 27 36 28 27 31
    Ekim 26 25 32 30 25 29
    Kasım 19 18 27 18 17 25
    Aralık 13 12 22 18 12 19

    Hava sıcaklıkları kalacaksa excel tablosu yapmak lazım abi

    Diller
    Filistin'de birçok dil konuşulmaktadır. Filistin'in resmi dili Arapçadır, ancak özellikle büyük kasaba ve şehirlerde İngilizce yaygın olarak konuşulmaktadır. İbranice, Fransızca, Almanca ve İspanyolca da birçok Filistinli tarafından konuşulmaktadır, ancak daha azdır.

    Elektrik
    Filistin ve İsrail elektrik güç kaynağı 50 Hertz'de tek fazlı 220 volttur. Çoğu güç soketinde üç pim deliği bulunur, ancak birçoğu çift pimli Avrupa fişleriyle çalışmaktadır. Tıraş makinesi, gezer ütü ve diğer küçük aletleri kullanmak isteyen ziyaretçiler hem dönüştürücülere hem de adaptöre ihtiyaç duyabilir.

    Para Birimi ve Para
    Filistin'de kullanılan para birimleri arasında Ürdün Dinarı ve ABD Doları bulunur, ancak en popüler olanı Yeni İsrail Şekel’idir (NIS). Şekel, 100 Agorot'a bölünmüştür. 200, 100, 50 ve 20 NIS notu vardır; 10, 5 ve 1 NIS madeni para; ve 50 ve 10 Agorot sikkesi. Ziyaretçilerin dolar ve euro almaları tavsiye edilir, ancak diğer büyük Avrupa para birimleri de bankalarda ve döviz bürolarında serbestçe değiştirilebilir. Başlıca kredi kartları, Visa, MasterCard, Diners Club ve American Express bankalar, oteller ve restoranların yanı sıra birçok ATM'de kabul edilmektedir. Seyahat çekleri de kabul edilir ve ziyaretçiler bunları paraya çevirme konusunda hiçbir sorun yaşamazlar.

    Taksi ve Toplu Taşıma
    Taksiler, tüm Filistin şehirlerinde yaygın olarak bulunur ve popüler bir toplu taşıma seçeneğidir. Fiyatta pazarlık edilebilir. Batı Şeria'nın mavi ve yeşil plakalarının Kudüs'e girmesine izin verilmiyor. İsrail tarafından işletilen taksiler (sarı plakalı), sürücünün takdirine bağlı olarak Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ne girebilir. Sürücü reddederse, kontrol noktasında Filistinli bir taksiye transfer etmek kolaydır.
    Ucuz bir alternatif ise servis taksileridir. Bunlar genellikle bir otobüs gibi sabit bir rotada çalışan ve sabit bir fiyatla çalışan minibüslerdir. Ücret konusunda emin değilseniz, bir yolcu arkadaşınıza sorun. Ücretler normalde otobüsten yaklaşık% 20 daha fazladır. Bunlar doldukça yola çıkarak, tanınmış taksi duraklarına uğrayarak kasaba ve şehirler arasında seyahat eder.
    Bazen diğer koltukların dolmasını beklemek gerekebilir fakat çok hızlı şekilde dolduğundan çok nadir bir şekilde beklemeniz gerekir. Yol boyunca istediğiniz bir yerde inebilirsiniz fakat en kısa mesafe ve en uzun mesafe aynı fiyattır. Bir yolcuyu bıraktıktan sonra, mümkün olduğunda yerine yeni yolcu alınır.
    Doğu Kudüs ve Ramallah, Beytüllahim ve diğer Batı kıyısı kasabaları özel bir toplu taşıma ağı ile birbirine bağlanmıştır. Beyaz-Yeşil veya beyaz-mavi otobüsler sabit hattır.
    Bu otobüs hatlarının sefer saatleri 06: 00-22: 00 arasında başlıyor, frekansları gün içindeki saate göre 5-15 dakika arasında değişiyor. Sabah saat 15: 00'e kadar genellikle 5 dakikada bir çalışırlar. Biletler gidiş dönüş veya tek yön olarak alınır.

    Ayrıntılar

    Tavsiye Yemek Yerleri

    Bu Bölüm Yapım Aşamasındadır.

    Ayrıntılar

    Tavsiye Oteller

    Tamamen Kudüs Davasına hizmet amacıyla oluşturulan sitemizin hiçbir şahıs ve kurumla ticari ilişkisi bulunmamaktadır. Her hangi bir şekilde reklam kabul edilmez ve yayınlanmaz. Konaklama ve yemek mekanlarına ait bilgiler, bu bölgeye ibadet kastı ile giden dostlarımızın sıkıntı yaşamamaları amacıyla hazırlanmıştır. Seyahatinizin her aşamasının ilahi hudutlar dahilinde geçmesini, bir ömür yetecek feyizle donanmanıza vesile olmasını niyaz ederiz.

     

    Commodore Hotel Jerusalem

    Alkolsüz 4 Yıldızlı

    Telefon: +972 2-627-1414

    https://www.commodore-jer.com/

    Adres: Derech E-Tur Shmuel Ben Adaya 72, Jerusalem

     

    National Hotel Jerusalem

    Alkolsüz 4 Yıldızlı

    Telefon: +972 2-627-8880

    http://national-hotel-jerusalem.jerusalem-hotels-il.com/en/

    Adres: Al Zahra Street 4, Jerusalem

     

     

    New Capitol Hotel Jerusalem

    Alkolsüz 4 Yıldızlı

    Telefon: +972 532-155553

    http://www.newcapitolhotel.com/

    Adres: Salah Eddin Street, Jerusalem

     

     

    Grand Park Hotel Jerusalem

    Alkolsüz 4 Yıldızlı

    Telefon: +972 2-578-3100

    http://www.grandparkhoteljerusalem.com/

    Adres: Ibn Jubair Street 9, Jerusalem

     

    Hashimi Hotel Jurusalem

    Butik Hotel Alkolsüz

    Telefon: +972 54-813-0822

    https://www.hashimihotel.com/

    Adres: Suq Khan El Zeit st. no 73, Jerusalem

     

    The Golden Walls Hotel Jurusalem

    Alkollü 4 Yıldızlı

    Telefon: +972 2-627-2416

    www.goldenwalls.com

    Adres: Sultan Suleiman St. 23, Jerusalem

     

     

     

     

     

    Ayrıntılar

    Filistine Ulaşım

    Devam eden İsrail işgali nedeniyle, Filistin devleti kendi sınırlarında herhangi bir giriş çıkış kontrolüne sahip değildir. 24 Kasım 1998'de resmi açılışı yapılan Gazze'deki Yaser Arafat Uluslararası Havaalanı, 2000 yılından beri İsrail yetkilileri tarafından ciddi şekilde tahrip edildi ve kapatıldı. Bu nedenle, Filistin'e gitmek için Tel Aviv'den geçmeniz gerekiyor, bunun birden fazla seçeneği vardır.
    Ürdün ve Mısır ziyaretçileri, aşağıdaki geçiş noktalarından bazılarını gezerek de kolayca Filistin'i ziyaret edebilirler.


    Hava yoluyla:
    Ben Gurion Uluslararası Havaalanı, Kudüs ve Tel Aviv arasında yer almaktadır. Uluslararası havayollarının çoğu Filistine'e uçuşlar düzenlemektedir. Ayrıca, İsrail ile Ürdün'ün Amman'daki Uluslararası Havaalanı arasında da günlük uçuşlar vardır.


    Deniz yoluyla:
    İsrail'de duran birçok gemi seferleri var. Üç ana liman’da (Hayfa, Aşdod ve Eilat) Kudüs, Eriha ve diğer Filistin şehirlerine oldukça yakındır.


    Karadan:
    Şu anda işgalcilerin yalnızca Ürdün ve Mısır ile diplomatik bağları var. 

     

    Ayrıntılar